Een donker houten vloer leggen

Houten vloeren zijn uitermate populair. Een houten vloer is stijlvol, straalt een bepaalde mate van luxe uit en is tegelijkertijd warm. Daarbij kun je met een houten vloer altijd een natuurlijke uitstraling verkrijgen door het kiezen van een bepaalde houtsoort. Eiken is daarbij de meest gekozen houtsoort voor een houten vloer. Notenhout en kersenhout is ook erg populair. Elke houtsoort heeft zo zijn eigenschappen, maar ook een bepaalde kleur. Veel mensen kiezen voor een lichte houten vloer, maar ook een donker houten vloer heeft zo zijn voordelen.

Een stijlvolle sfeer in je huis

Een donker houten vloer is ook altijd een stijlvolle vloer. Ook als je geen houten vloer neemt maar een andere materiaalsoort in een donkere kleur, zal dit dezelfde stijlvolle uitstraling hebben. Een donker houten vloer hoeft niet perse een zwarte vloer te zijn. Het gaat om de donkere tint. Het kan dus ook donkerbruin, donkergrijs of zelfs heel donkerblauw zijn. Wat dat betreft hoeft een donkere vloer niet saai te zijn omdat je een grote keuze hebt in de verschillende donkere tinten. Daarbij kun je met de houtsoort en het soort nerf een geheel eigen uitstraling bewerkstelligen. Welke donkere kleur je ook kiest, ze stralen allemaal dezelfde elegantie en luxe uit.

Knus & intiem

Een donker houten vloer staat altijd garant voor een knusse, gezellige en intieme sfeer in je huis. Een lichte houten vloer heeft deze uitstraling beduidend minder. Een lichte vloer is moderner en strakker, terwijl een donkere vloer meer doet denken aan gezellig voor een knisperend open haard vuur zitten. Vooral als gezelligheid en intimiteit belangrijk is voor je interieurstijl, is een donker houten vloer zeker aan te bevelen.

Een misverstand: een kleinere kamer?

Mensen kiezen vaak ook voor een lichte vloer omdat men het idee heeft dat dit de ruimte optische groter maakt. Onterecht wordt dan gesteld dat een donkere vloer dit niet doet en optisch zelfs kleiner maakt. Dit is zeker een misverstand. Deze regel geldt enkel voor de muren. Met witte muren kun je inderdaad de ruimte optisch groter maken. Wanneer je dus een kleine ruimte hebt, dan kun je gerust een donker houten vloer laten leggen, als je de muren maar licht houdt. Je zult ondanks een donkere vloer het effect van een optisch grotere ruimte bereiken.

Een mooi contrast

In navolging van het vorige punt kun je daarom een prachtig contrast bereiken als je een donkere vloer hebt en lichte wanden. Al sinds jaar en dag zijn mensen dol op contrasterende kleuren. Daarom is de combinatie tussen zwart en wit ook nooit uit de mode. Met een donker houten vloer kun je een prachtig contrast bereiken als je wanden licht zijn. Ook is er een mooi contrast te bereiken met lichte meubels op een donkere vloer. Als je mooie lichte meubels hebt, moet je juist geen lichte vloer nemen. Je meubels zullen dan versmelten met de vloer en vallen veel minder op. Het is juiste een donker houten vloer dit door de contrasterende kleuren ervoor zorgt dat je fraaie lichte meubels een pronkstuk in de kamer worden.
Bron: Designlife.nl

Geef een reactie