Schade aan mijn tapijt, hoe zit het met de verzekering?

Het kan zomaar gebeuren: een glas wijn over de vloer. Of een kaars die omvalt op het tapijt. Een grote vlek in jouw mooie nieuwe tapijtwat je er zelf niet uitkrijgt. De reinigingskosten of kosten voor het vervangen van het tapijt zijn enorm. Hoe zit het dan eigenlijk met de verzekering? In deze blog leggen we de dat precies uit. 

Een opstalverzekering staat garant voor schade aan alles wat aan de woning vastzit.  Een inboedelverzekering vergoedt juist schade aan alle losse spullen in huis. Tapijt zit – volgens de meeste verzekeraars – niet vast aan jouw woning. Je kunt het immers lostrekken, en zou het zelfs mee kunnen nemen als je gaat verhuizen. Zachte vloerbedekking zoals tapijt valt dus in de praktijk eigenlijk altijd onder inboedelverzekering. Het maakt daarbij niet uit of er nou wel of geen gebruik van lijm gemaakt wordt. 

Het afsluiten van een goede inboedelverzekering
Bijna alle Nederlanders hebben een inboedelverzekering. Of je nu een koopwoning of huurwoning hebt: deze polis is eigenlijk onmisbaar. Voor maar een paar euro per maand ben je al verzekerd tegen enorme schade aan jouw spullen in huis. Je kunt denken aan je TV, tablet, meubels maar dus ook het tapijt. En we weten allemaal dat de kosten van reiniging of zelfs vervanging van tapijt enorm in de papieren kan lopen. Een opstalverzekering wordt overigens vaak alleen afgesloten door woningeigenaren. Als je een huis huurt heb je deze vaak niet nodig. De verzekering van het huis zelf valt meestal onder de verantwoordelijkheid van de verhuurder. 

Het vinden van een goedkope inboedelverzekering

De kosten en voorwaarden van een inboedelverzekering wisselen enorm. Er zijn tal van aanbieders. De meeste Nederlanders sluiten het eens in hun leven af, en kijken er later eigenlijk niet meer naar om. En dat is eigenlijk best zonde. Want sommige polissen bieden een enorm slechte dekking, of zijn heel erg duur. En dat is enorm zonde. 

Polissen met elkaar vergelijken
Wie een gewoon goede inboedelverzekering zoekt met een normale prijs kan hiervoor terecht op inboedelverzekeringregelen.nl. Deze website vergelijkt de meest populaire verzekeringen van Nederland. Door het invullen van een aantal korte vragen vergelijk je razendsnel de meest erkende verzekeraars van Nederland. Afsluiten doe je gewoon op de website van de aanbieder. Hiervoor geldt standaard 14 dagen bedenktijd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *