Hoe maak je de juiste keuze uit al die TV meubels? 

Eigenlijk is je woonkamer niet compleet als je geen TV meubel hebt staan. Want wie kijkt er nu niet graag naar zijn favoriete TV serie op de bank? We gaan voor steeds meer luxe, grotere meubels en vaak ook nog een set met boxen erbij. Maar hoe maak je uit al die TV meubels de juiste keuze voor bij jou in de woonkamer?

Hoeveel apparatuur wil je kwijt? 

Een van de belangrijkste vragen is wat het doel is van je meubels als je bij de TV meubels gaat kijken. Het doel is meestal het plaatsen van een TV, maar welke apparatuur wil je nog meer kwijt? Sommigen hebben verder geen apparatuur, terwijl anderen nog een decoder voor een TV nodig hebben, een gameconsole en misschien nog wel meer. Hoe meer apparatuur je kwijt wilt op je TV meubel, hoe meer je daar ook rekening mee moet houden. Moet het in het zicht staan? Wil je het juist uit het zicht plaatsen? 

Wat is de grootte van de televisie die je op een van de TV meubels wilt gaan plaatsen? 

Afhankelijk van de grootte van je televisie is ook het formaat van het TV meubel dat je gaat kiezen uit al die modellen. Hoe groter jouw TV is, hoe meer ruimte je ook nodig hebt op je meubel. Als je TV groot is en je zet hem op een heel klein meubel omdat alleen de pootjes dan goed staan ziet dat er vreemd uit. 

Als je ook nog een soundbar wilt installeren moet je zeker rekening houden met wat extra ruimte en dan vooral de lengte. Het ziet er raar uit als je soundbar uitsteekt buiten je TV meubel. 

Stem de TV meubels af op de ruimte

Een ander belangrijk punt is dat je jouw keuze uit de TV meubels afstemt op de ruimte waarin hij geplaatst wordt. Door te kiezen voor een laag meubel zorg je dat de ruimte optisch groter lijkt en daarmee creëer je lengte in je woning. Als je een beperkte ruimte hebt in je kamer dan kun je daar alsnog rekening mee houden, maar heb je iets minder keuze. 

Ook de materiaalkeuze is belangrijk om af te stemmen in de ruimte. Ga je voor een natuurlijke uitstraling dan is een houtkeuze de goede keuze. Je kunt hout kiezen in de standaard natuurlijke kleuren, maar je kunt er ook voor kiezen om juist te gaan voor een gebeitste of misschien wel geverfd uiterlijk. Dan straalt het meubel nog steeds een natuurlijke look uit, maar kan het ook passen in jouw interieur op basis van kleur. 

Eigenlijk is het kiezen uit alle TV meubels niet een hele ingewikkelde keuze, maar heb je zoveel opties dat je moet zorgen voor een goede afstemming. Kijk naar de plek waar het meubel komt, naar wat je nodig hebt aan ruimte en naar je interieur. Filter één voor één de meubels eruit en kijk welke het beste bij je past. Je zal zien dat het makkelijker is dan je denkt. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *