tapijt

Kun je een tapijt ook aan de wand hangen? De voordelen

Denk je dat een tapijt aan de muur iets is uit de middeleeuwen? Tegenwoordig is het weer helemaal in om een tapijt aan de muur te hangen. Een tapijt is meer dan alleen iets wat je op de vloer kunt leggen, want het kan ook een buitengewoon mooie muurdecoratie zijn. Naast de esthetische kwaliteiten heeft een wandtapijt ook nog wat andere voordelen te bieden. Hieronder lees je wat het voordeel is van een wandtapijt, hoe je het kunt bevestigen en hoe je een wandtapijt kunt onderhouden. 

De voordelen van een wandtapijt

Een wandtapijt heeft als bijkomend voordeel dat het geluiddempend werkt. De tapijten absorberen geluid, dus als je in een gehorig huis woont kun je ervoor zorgen dat je het geluidsvolume dempt door tapijten aan de muur te hangen.

Wandtapijten hebben ook een warmte-isolerende werking. Door de tapijten wordt de warmte in huis goed vastgehouden waardoor je minder hoeft te stoken. Bij Energieinbeeld.nl  kun je meer tips lezen over hoe je je energiekosten kunt reduceren. 

Soorten wandtapijten

Een wandtapijt ziet er mooi uit en creëert een warme en intieme sfeer in je kamer. Er zijn verschillende soorten wandtapijten die ook van verschillende materialen zijn gemaakt zoals  Pluche, jute of dierenhuiden. Wandtapijten kunnen geweven zijn of hand geborduurd en zijn er in verschillende kleuren en afmetingen. Je kunt dus een wandtapijt kiezen die perfect pest in de kamer waar je hem wilt ophangen.

Hoe hang je een wandtapijt op?

De beste manier om een wandtapijt op te hangen is een gordijnroede te gebruiken. Kies een gordijnroede uit die past bij het tapijt. Natuurlijk is het belangrijk dat de roede visueel mooi combineert, maar let vooral op het gewicht van het tapijt. Een wandtapijt kan al gauw enkele kilo’s wegen, en dunnere gordijnroedes kunnen dan kromtrekken. Meestal heeft het tapijt al lussen aan de achterkant waar je de roede doorheen kunt halen, en anders is het raadzaam zelf lussen aan de achterkant te maken. 

Hoe maak je het wandtapijt schoon?

Een wandtapijt trekt snel stof aan waardoor het minder mooi uit gaat zien en muf kan gaan ruiken. Om je tapijt goed schoon te houden is het aan te raden regelmatig de stofzuiger er overheen te halen. Je kunt ook een kledingstomer gebruiken om met enige regelmaat je wandtapijt schoon te stomen. Je verwijdert dan alle vieze luchtjes waardoor je wandtapijt er niet alleen fris uitziet maar ook weer fris ruikt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *