Uw tapijt er weer uit laten zien als nieuw!

Heeft u last van vervelende vlekken op uw tapijt? Als we door middel van stofzuigen of met een schoonmaak sopje de vlek niet meer van het tapijt krijgen zijn we snel in staat om het tapijt weg te doen. Maar er zijn een heleboel mogelijkheden waardoor uw tapijt er weer uit ziet als nieuw. U kan ervoor kiezen om een tapijt reiniger te huren. Een tapijtreiniger zorgt ervoor dat doormiddel van stoom en zuigkracht alle bacteriën en vlekken worden verwijderd. U kan er ook voor kiezen om het schoonmaken van uw tapijt aan een professioneel bedrijf over te laten. Zij maken gebruik van twee verschillende schoonmaak methodes waar we u iets meer over willen vetellen.

Methodes om uw vloerbedekking schoon te maken

Als u de schoonmaak klus laat uitvoeren door een professioneel bedrijf maken ze gebruik van twee methodes. Voor een kleine reinigingsbeurt maken we gebruik van de Bonnet methode. De oppervlakte van het tapijt wordt eerst behandeld met een schoonmaakmiddel. Daarna wordt het gereinigd met een speciale schrobmachine deze machine haalt al het vuil uit uw tapijt. De bovenkant van uw tapijt is met deze methode weer helemaal fris en de doffe kleur is verdwenen.  Omdat er bij deze methode weinig tot geen water wordt gebruikt is het tapijt snel droog waardoor het weer snel gebruikt kan worden. Voor een grondige reiniging maken ze gebruik van de truck-mount methode. Bij deze methode wordt er water met hogedruk op het tapijt gespoten hierdoor komt al veel vuil los te zitten. Daarna wordt er een hoge temperatuur en vacuüm gebruikt waardoor al het vuil uit uw tapijt verwijdert word. Het duurt wel een lange tijd voordat u het tapijt weer kunt gebruiken door de hoeveelheid water die er gebruikt word.

Wollen vloerkleed reinigen

Bij het reinigen van een wollen vloerkleed komt precisie kijken. In deze vloerkleden zijn vaak geen vlekken zichtbaar maar door het vele gebruik blijft er wel veel stof in hangen. Na een aantal jaar is het geen overbodige luxe om het kleed eens te reinigen. Als je dit zelf wil doen kan je hem een dag buiten in de regen leggen dit is een manier waardoor het kleed weer even fris is. Als u het vloerkleed goed wil laten reinigen kan u dat weer door een specialist laten doen. Zij gebruiken een klopmachine waardoor het grote vuil uit het kleed komt. Vervolgens wordt het kleed op een speciale manier gewassen en met een speciale shampoo schoongemaakt. Daarna laten ze het vloerkleed goed drogen en kan u weer lange tijd genieten van een fris vloerkleed.

Vloerbedekking schoonmaken door een specialist

Bent u benieuwd wat een schoonmaakbeurt doet met uw tapijt. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het reinigen van uw tapijt. We sturen graag iemand langs op een klein stukje als proef schoon te maken. Wilt u een los vloerkleed laten reinigen dan kan u gebruik maken van de service waarmee je vloerkleed thuis opgehaald wordt en nadat deze grondig gereinigd is weer thuis afgeleverd wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *