Wanneer gebruik maken van een schilderijlijst?

Vroeger was het zo dat er bij het ophangen van een schilderij eigenlijk zo goed als altijd gebruik werd gemaakt van een schilderijlijst. Tegenwoordig kunnen we vaststellen dat, dat soms helemaal niet het geval is. Hoe komt dat nu precies? Dat is het gevolg van het feit dat niet alle werken een dergelijke lijst nog vereisen. Een bekend voorbeeld daarvan zijn zeer strakke werken die worden geïntegreerd in een modern interieur. Niet zelden worden dergelijke werken opgehangen zonder dat er daarvoor eerst nog een lijst moet worden aangekocht. In ieder geval, wil jij graag meer te weten komen over wanneer en waarom gebruik maken van een schilderijlijst? Lees dan vooral snel verder!

Welke voordelen zijn er verbonden aan een schilderijlijst gebruiken?

Dat er tegenwoordig steeds vaker de vraag wordt gesteld of de keuze voor een lijst nog wel interessant is of niet is eigenlijk best logisch. Het is namelijk zo dat veel mensen die strakke en moderne werken kopen er de voorkeur aan geven om het werk op te hangen in hun interieur zonder dat er daarvoor een lijst moet worden voorzien. Toch is het zo dat een schilderijlijst gebruiken in de praktijk best een niet onaanzienlijk aantal voordelen met zich meebrengt. Denk hierbij aan:

  • Het schilderij wordt er door beschermd; 
  • Eventuele niet afgewerkte zijkanten worden verborgen; 
  • Het werk kan eenvoudig en veilig worden vastgenomen en opgehangen. 

Ondanks het feit dat een schilderijlijst gebruiken dus tegenwoordig niet bij alle werken een absolute vereiste is moet het gezegd dat het toch nog altijd zeer interessant kan zijn. Heb je dus met andere woorden een bepaald schilderij aangekocht en wil je deze graag op de meest optimale wijze in je interieur kunnen integreren? Dan is het zeker nog steeds meer dan de moeite waard om te overwegen om ze te voorzien van een prachtige lijst. Zoveel mag duidelijk zijn.

Over welke mogelijkheden beschik je op vlak van een schilderijlijst kopen?

Voor het kopen van een schilderijlijst kan er een keuze worden gemaakt uit verschillende mogelijkheden. Door de jaren heen zijn er dan ook menig aantal nieuwe opties op de markt verschenen. In eerste instantie zijn er uiteraard nog altijd de klassieke schilderijlijsten. Deze zien er niet alleen goed uit, maar zijn ook lekker voordelig. Dit zorgt ervoor dat ze het mogelijk maken om op een financieel interessante manier je schilderij in te lijsten. Het spreekt voor zich dat deze houten lijsten echter lang niet meer de enige mogelijkheid zijn waarover je beschikt. 

Andere opties waar je voor kan kiezen op vlak van een schilderijlijst kopen zijn bijvoorbeeld exemplaren die zijn gemaakt van PVC of aluminium. Dergelijke schilderijlijsten komen minder vaak voor, maar kennen toch een sterk toegenomen populariteit. Dit niet in het minst omdat er tegenwoordig natuurlijk steeds meer moderne werken worden ingelijst. Heb jij dus met andere woorden gekozen voor het kopen van een strak, modern schilderij en wil je deze graag ingelijst zien? Dan zou je daarvoor perfect kunnen kijken in de richting van exemplaren van PVC of aluminium. Het spreekt voor zich dat ook bijvoorbeeld een barok lijst voor meer klassieke werken nog steeds tot de mogelijkheden behoort. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *