Werkt vloerverwarming in combinatie met een tapijtvloer?

Werkt vloerverwarming in combinatie met een tapijtvloer? Dat is één van de meest gestelde vragen die Triple A Verwarming krijgt (samen met de vraag welk type tapijt het beste is in combinatie met de vloerverwarming). Vaak komt deze vraag van mensen die de luxe en efficiëntie willen van een vloerverwarmingssysteem, maar het comfort van een tapijt niet los kunnen laten. Hoewel houten vloeren de tegenwoordig de norm zijn, houden veel mensen nog steeds van het comfort dat een tapijt ze biedt. Bijvoorbeeld; in de slaapkamer.

Echter is de uitkomst dat, omdat vloerbedekking isoleert, het bijna onmogelijk is dat een vloerverwarmingssysteem een dergelijke kamer of uw volledige huis voldoende kan verwarmen. Een vloerverwarming laten infrezen in de overige ruimtes van het huis, kan in dit geval wel; Al krijgt u dan wel een systeem van een vloerverwarming op de benedenverdieping, misschien op de eerste verdieping in de badkamer en radiatoren in de overige slaapkamers, die allemaal ruimte in beslag nemen en het hele verwarmingssysteem een ​​stuk ingewikkelder maken. En prijziger! Denk alvorens dus goed over na of u hier nu eigenlijk wel op zit te wachten.

Dus; Als antwoord op de vraag…

Werkt vloerverwarming in combinatie met een tapijtvloer? Het antwoord is eenvoudig: Ja, maar met een ‘maar’.

  • Zorg ervoor dat uw leverancier weet welke kamers precies voorzien zijn van de vloerbedekking. Zij zullen hierna het verschil opmaken in de gewoonlijke kosten en berekeningen bij het leggen van een vloerverwarmingssysteem.
  • Het is belangrijk om te weten welke maximale diktes de loodgieter u adviseert wanneer u uw vloerbedekking zou willen behouden. Denk eraan dat vloerbedekking isoleert en u bij een dikkere vloerbedekking hoogstwaarschijnlijk een dief zult worden van uw eigen portemonnee.

Pas op voor de cowboy bedrijven die een disclaimer begraven in de kleine lettertjes en hierbij de aansprakelijkheid op uw bordje willen laten afschuiven, indien u niet tevreden bent. Een gerenommeerd bedrijf zal u altijd zo goed mogelijk willen adviseren en proberen samen de beste oplossing voor uw wensen te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *