hongaarse puntvloer

3 voordelen van een Hongaarse puntvloer

Een nieuwe vloer kan je huis een compleet andere uitstraling geven. Maar wat voor vloer moet je nou kiezen? Als je zit te denken aan een visgraatvloer hebben wij misschien nog wel een andere optie voor je: de Hongaarse puntvloer! Benieuwd naar deze vloer en zijn voordelen? Lees dan gauw verder!

Wat is een Hongaarse puntvloer precies? 

Een Hongaarse puntvloer lijkt dus wel een beetje op een visgraatvloer. Maar in tegenstelling tot een visgraatvloer ligt de Hongaarse vloer met de punten tegen elkaar aan. Een Hongaarse punt wordt tegen elkaar gelegd in een hoek van 45 of 60 graden. 

  1. Rustige vloer

Doordat de vloer in een hoek van 45/60 graden wordt gelegd, oogt de vloer een stuk rustiger. De hoek van 45 graden is heel geschikt voor een kleine ruimte. Je krijgt hierdoor smalle banen waardoor de ruimte optisch langer lijkt. De hoek van 60 graden is dan weer erg geschikt voor een grote ruimte. Het geheel lijkt daardoor een stuk rustiger. Een Hongaarse puntvloer is dus erg geschikt als je een mooi patroon in je vloer wil, maar dit niet te druk moet zijn. 

  1. Moderne uitstraling

Een Hongaarse puntvloer heeft een moderne uitstraling. Dit komt dankzij de hoeken en door de manier waarop de vloer gelegd is, met de punten tegen elkaar. Daarnaast is een Hongaarse puntvloer nog klassieker dan een visgraatvloer. Heb je een klassiek interieur? Dan past een Hongaarse puntvloer hier waarschijnlijk heel goed!

  1. Vele soorten en kleuren

Je kunt een Hongaarse puntvloer in enorm veel soorten hout krijgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan eiken, kambala, noten beuken, teak of maple hout. Daarnaast zijn er ook veel soorten kleuren mogelijk bij een puntvloer. Hierdoor vind je dus altijd een vloer die perfect bij jou huis past. Ook de afwerking kan een puntvloer een hele andere uitstraling geven. Dit kan worden gedaan door middel van naturel olie, kleur olie of lak. Er is dus enorm veel mogelijk. 

Enthousiast geworden over de Hongaarse puntvloer? Kijk eens bij Kwaliteitparket! Hier vind je enorm veel soorten en kleuren van deze vloer. Doordat zij meer dan 20 jaar ervaring hebben kunnen ze je goed adviseren en vind je de vloer die het beste bij jou past! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *