Alles over vochtige binnenmuren behandelen

Vochtplekken en/of schimmels op de binnenmuren is niet fijn. Het is hierbij noodzakelijk dat je deze zo snel mogelijk aanpakt. Als je namelijk vochtige binnenmuren hebt kan dit schadelijk zijn voor je gezondheid. Daarnaast kan het ook leiden tot een hoger energieverbruik. Maar wat zijn nu precies de oorzaken en welke oplossingen kun je toepassen als het gaat om vochtige binnenmuren behandelen? We zullen hieronder kort stilstaan bij antwoorden van deze vragen. Hierdoor weet je zeker dat je er alles aan doet om de binnenmuren zo goed mogelijk te behandelen zodat je vochtige muren voorkomt.

Verschillende oorzaken van vochtige binnenmuren

Als we kijken naar vochtige binnenmuren is als eerst de mogelijkheid dat je last krijgt van optrekkend vocht. Dit komt vaak voor bij vochtige binnenmuren die ter hoogte van het grondniveau hebt. Meestal wordt dit veroorzaakt door een verouderde fundering die niet is voorzien van een waterkering waardoor het grondwater geabsorbeerd wordt.

Ten tweeden kunnen de binnenmuren te maken krijgen met doorslaand vocht. Doorslaand vocht is bij verschillende hoogtes van toepassing waardoor het een veel voorkomend probleem is. De oorzaak van waterdoorsplijting via de buitenmuren is te wijten aan verouderde gevelstenen of beschadigd voegwerk. Om deze reden is het zeker aan te raden om hier periodiek controles op uit te voeren zodat je zeker weet dat de woning in goede staat verkeert.

Tot slot is er ook nog een mogelijkheid tot een ventilatieprobleem. Condensatievocht bestaat namelijk uit vocht dat geproduceerd wordt door de leefomgeving. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan water dat verdampt van de keuken en de badkamer. Om deze reden is het noodzakelijk dat de woning in voldoende mate wordt geventileerd.

De verschillende behandelingen

Als je vochtige binnenmuren hebt, zijn er een aantal behandelingen mogelijk. Om deze reden is het goed om hier aandacht aan te besteden. Zelf weet je niet welke type behandeling je nodig hebt bij welke problemen. Om deze reden is het goed om hier een specialist voor in te schakelen. Hierdoor weet je zeker dat je niet continue bezig bent met een muur te repareren.

Een specialist kost inderdaad wel geld maar de specialist kan je helpen bij het goed inventariseren van de fouten. Op basis van de oorzaak kan de specialist een behandeling kiezen die goed bij je muur past. Een veel voorkomende oplossing is het vocht onttrekken door middel van een injectie in de muur. Het is echter wel noodzakelijk om vroegtijdig aan de bel te trekken. Als je dit niet doet zul je merken dat de kosten oplopen en dat is natuurlijk niet hetgeen wat je wilt! Ben jij benieuwd hoe dit proces in zijn werking gaat? Dan is het aan te raden om YouTube te raadplegen voor een video. Hierdoor krijg je een goed beeld hoe de specialisten aan het werk gaat zodat je niet achteraf voor verrassingen komt te staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *