Een vloerkleed kopen voor vloerverwarming

 

 

Als je huis verwarmt wordt met behulp van vloerverwarming dan voelt dat vaak prettig aan als je door het huis loopt op sokken of op blote voeten. Misschien heb je er in eerste instantie niet aan gedacht om een vloerkleed aan te schaffen omdat je dat niet nodig vond vanwege de warmte. Maar een vloerkleed biedt natuurlijk ook een mooi gezicht aan de woonkamer en kan goed in het interieur passen. Naast dat het kleed ook mooi moet zijn moet je rekening houden met een aantal zaken. Als je op zoek gaat naar een vloerkleed voor een huis met vloerverwarming dan zijn namelijk niet alle vloerkleden hiervoor geschikt.

 

Waar moet je op letten

Als je een vloerkleed koopt voor op een vloer met vloerverwarming dan kun je op een aantal punten letten. Je wilt natuurlijk dat de warmte goed wordt doorgelaten dus kijk bij de aankoop naar de onderkant van het vloerkleed. Als de onderzijde een open structuur heeft met veel ruimtes dan zal het kleed meer warmte doorlaten dan wanneer dit niet het geval is. Je wilt natuurlijk wel optimaal gebruik kunnen maken van de vloerverwarming, ook als je een kleed in de woonkamer neerlegt. In verband met statische elektriciteit is ook niet elk vloerkleed geschikt om neer te leggen op vloerverwarming.

 

Statische elektriciteit

Sommige kleden kunnen statisch worden geladen als ze op vloerverwarming worden gebruikt. Dit kan vervelende schokjes geven en voor sommige mensen kan dit zelfs als zeer onprettig worden ervaren. Vloerkleden hebben vaak een label met productinformatie waarop staat aangegeven of een kleed geschikt is voor vloerverwarming. Met behulp van een logo wordt dan aangegeven of het kleed antistatisch is of niet. Twijfel je of het vloerkleed wel geschikt is voor de vloer bij jullie in huis, vraag dan om advies bij de vloerkleden zaak. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als je het kleed thuis uitrolt en gaat gebruiken in combinatie met de vloerverwarming.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *