Onderhoud van je tapijt

Het is niet iedereens favoriete activiteit maar het moet toch gebeuren, het onderhoud van je tapijt. Het onderhouden hoeft niet eens zoveel tijd te kosten als je weet hoe je het moet aanpakken en de juiste schoonmaakartikelen in huis hebt. Het zou namelijk zonde zijn als je tapijt na een aantal jaren lelijk is geworden en je voor een hoop geld nieuw tapijt moet kopen.

 

De eerste stappen

Het is al een eerste stap om zo weinig mogelijk vuil mee naar binnen te nemen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door je schoenen altijd bij binnenkomst uit te trekken. Daarnaast is het aan te raden om zeker wel 2 keer per week te stofzuigen. Als je dit echt goed wilt doen, is het een aanrader om een professionele stofzuiger te kopen.

 

Tips

Iedereen laat wel eens wat vallen. Als je een vlek op je tapijt hebt is het belangrijk dat je het direct schoonmaakt. Dit kan eigenlijk heel makkelijk met water. Het is belangrijk dat je onthoudt dat je geen hitte producten gebruikt, zoals een föhn. Dit richt namelijk alleen maar schade aan.

 

Als u uw tapijt een grote reinigingsbeurt wilt geven, is het belangrijk dat je juiste schoonmaakartikelen worden aangeschaft. Veel vlekken worden namelijk veroorzaakt doordat mensen zee houdende artikelen gebruiken. Dit zorgt er alleen maar voor je dat tapijt gaat verkleuren.

 

Geef een reactie