Welk vloerkleed kies jij?

Een woonkamer zonder stofferingen klinkt vaak leeg en hol. Door het toevoegen van bijvoorbeeld gordijnen, kussens en een vloerkleed kun je dit probleem verhelpen. Het vinden van het juiste vloerkleed is niet altijd een gemakkelijke opgave. In deze blog kun je lezen waar je op moet letten bij het kopen van een nieuw vloerkleed.

De ruimte
Een vloerkleed stem je natuurlijk altijd af op de ruimte waarvoor je het wilt kopen. Bij grotere ruimtes kies je sneller voor een groot kleed. Maar dit hoeft natuurlijk niet altijd, want je kunt ook meerdere kleine kleden met elkaar combineren. Naast de grootte speelt de kleur ook een belangrijke rol. Voor de studeerkamer zul je sneller een vloerkleed in rustige kleuren kiezen, terwijl je in de woonkamer eerder voor levendige kleuren zult kiezen.

Formaat
Bij het kiezen van een vloerkleed heb je de keuze uit verschillende formaten. Welk formaat het beste is hangt niet alleen af van de grootte van de ruimte, maar ook van hoe je het kleed wilt neerleggen. Wil je dat de salontafel en de bank erop komen te staan? Of wil je alleen een kleed onder je salontafel? Om te checken of het formaat goed is kun je de grootte van het vloerkleed nabootsen door krantenpapier aan elkaar te plakken.

Rond kleed
Heb je een rechthoekig interieur? En wil je het speelser maken? Kijk dan eens naar ronde vloerkleden. De ronde vorm van zo’n kleed geeft je interieur een zachte uitstraling. Een rond kleed kan prima bij je bank, maar ook kun je het deels onder het voeteneind van je bed laten verdwijnen. Natuurlijk is een rond kleed ook prima te combineren met twee leuke ronde salontafels.

Met of zonder antislip
Een vloerkleed komt vaak bovenop een gladde ondervloer te liggen. Je wilt natuurlijk niet dat het vloerkleed alle kanten op gaat schuiven. Check daarom van te voren of het vloerkleed is voorzien van een antislip laagje. Is dit niet het geval, dan kun je een extra antislip ondertapijt onder het vloerkleed leggen.

Kleden over elkaar leggen
De trend van 2018 is om meerdere vloerkleden met elkaar te combineren en deze ook over elkaar te leggen. Je kunt hierbij kleden combineren met verschillende formaten en kleuren voor een speels effect.

 

Geef een reactie