Keuze maken in sportschool vloer

 

 

Als je het over de sportschool hebt is de vloer die er ligt niet het eerste waar je aan denkt. Dat neemt niet weg dat de vloer een belangrijke rol speelt in de gym. Er zijn namelijk veel verschillende soorten vloeren en alle hebben hun eigen pluspunten. Bij het kiezen van de sportschool vloer moet aan verschillende zaken worden gedacht.

Hygiëne en onderhoud
Zo moet het aan de hygiëne norm voldoen. Een sportschool is immers een ruimte waar elke dag veel mensen komen en denk maar eens aan al dat zweet dat op de grond belandt. Daarom moet de sportschool vloermakkelijk schoon te maken zijn. Ook kan niet zomaar eke vloer gebruikt worden. Er wordt vaak met zware gewichten gegooid, dus normaal laminaat of tegels zullen daar niet tegenkunnen. Verder zal de vloer ook makkelijk onderhouden kunnen worden, want als er toch ergens een beschadiging komt is het voor een sportschool niet erg praktisch als dan de hele vloer eruit moet om het te kunnen repareren.

Wat voor soorten vloeren zijn er precies?
Een populaire optie zijn speciale rubber vloeren, die heel eenvoudig te leggen zijn. Deze vloeren worden, naast sportscholen, ook vaak bij beurzen gebruikt. Vaak zijn dit grote rollen die je zo op de grond kan uitrollen. In principe kunnen deze zo los op de grond gelegd worden, maar het wordt aangeraden deze vast te lijmen. Het voordeel van dit materiaal is dat het rubber dempend werkt. Als een zwaargewicht hierop valt zal het rubber de klap absorberen en zal het niet kapot gaan. Ook werkt het geluiddempend. Een ander voordeel is dat de vloer antislip is, waardoor mensen niet zullen uitglijden. Je kunt er ook voor kiezen dit materiaal te kopen als speciale puzzel tegels. Deze klik je in elkaar en zijn heel eenvoudig te leggen.
Een ander soort vloer dat steeds vaker ook in sportscholen wordt gebruikt is de zogeheten pvc-vloer, welke eigenlijk overal gebruikt kan worden. Dit materiaal is uitermate geschikt voor vloerverwarming of verkoeling en werkt, net als de rubber vloeren, geluiddempend. Tevens is dit soort vloer milieuvriendelijk, werkt het brandvertragend en is het in ontzettend veel verschillende stijlen te vinden, waardoor het de sportschool een trendy look kan geven. Beide soorten vloeren zijn tevens comfortabel voor de sporters om over te lopen.
Verder zijn er natuurlijk nog andere soorten materiaal dat gebruikt kan worden voor de vloerbedekking, maar grote kans dat je bij jou in de sportschool een van deze twee soorten vloer zult zien.

 

Bron: BHP Projecten

Geef een reactie