Wooninspiratie: vloer trends

De vloer is een belangrijk onderdeel van je interieur. Het neemt namelijk een groot oppervlakte in, dus neemt het een prominente plek in, in je huis. Het is dan ook van belang dat je de juiste vloer uitkiest. Wat zijn de vloer trends van dit moment. Wij geven je Wooninspiratie door de leukste trends voor je op een rijtje te zetten.

Gietvloeren

Gietvloeren worden steeds populairder. Een gietvloer is een vlakke vloer die als op de ondervloer wordt gegoten. Dit betekent dat je geen naden hebt, de vloer is volledig glad en strak. Dit geeft een mooi modern effect en is erg handig in het onderhoud. Er zijn verschillende soorten gietvloeren. Gietvloeren zijn relatief duur, maar gaan over het algemeen lang mee. Gietvloeren staan goed bij een industriƫle woonstijl

Houten vloer

Een houten vloer is een klassieke vloer die eigenlijk altijd kan. Een houten vloer geeft een luxe, warme uitstraling aan je huis. Voordelen zijn dat de vloer warm en aangenaam aanvoelt en dat ze een stijlvol effect geven. Wel is een houten vloer redelijk prijzig en moeilijk in het onderhoud. Houten vloeren passen goed in een landelijk interieur.

PVC vloer

Een PVC vloer is praktisch en goedkoop. Het is gemaakt van een hard soort kunststof dat makkelijk schoon te maken is door zijn gladde oppervlakte. PVC vloeren slijten niet snel en gaan dus lang mee. Ze zijn geschikt voor intensief gebruik. Een nadeel is dat het er goedkoper uitziet dan een houten vloer of een gietvloer

Antieke vloertegels

Antieke vloertegels zijn tegenwoordig weer helemaal in. De tegels worden oud oude boerderijen of panden verwijderd. Vervolgens worden ze schoongemaakt en opgeknapt en geplaatst in nieuwe huizen. De tegels zijn vaak tientallen jaren oud en hebben een doorleefde look. Ze geven je huis een authentieke en karakteristieke uitstraling. Ze passen goed bij een klassiek interieur.

Hopelijk heb je met deze vloertrends weer genoeg Woonkamer inspiratie.

 

Geef een reactie