Bent u ook toe aan nieuw tapijt voor in de slaapkamer?

Het gevoel van iets prachtigs te zien, een sterk verlangen. Het liefst zou u de winkel binnen wandelen om uw droomtapijt aan te kopen. Inderdaad. Dit is prachtig. Misschien wel oosters handwerk. Een buitenkans. Maar, twijfel overvalt u. De realiteit kent hindernissen. Even snel rekenen. Jawel, er zijn nog facturen te betalen voor het einde van de maand. Uitstellen dan maar? Hoewel, met een plan van aanpak lukt het wel.

Ken uw kosten om aan koopkracht te winnen

Zomaar overgaan tot aankoop van dit prachtige tapijt zal niet lukken. Er zal dus ergens bespaard moeten worden. Maar, op wat? Hierop een antwoord vinden vereist in de eerste plaats een overzicht van alle kosten.

We hebben allemaal wel in meerdere of mindere mate de volgende uitgaven:

  • Huur of hypotheek
  • Telecom zoals televisie, internet en de mobiele telefoon
  • Elektriciteit en gas
  • Voeding
  • Kleding
  • School
  • Verzekeringen zoals familiale, brand en auto

Wanneer u dit lijstje doorloopt, dan valt het toch wel op dat uitgaven minderen nog niet zo eenvoudig zal zijn. Goed u kan het bellen beperken of die broodnodige nieuwe schoenen uitstellen. Een omslachtige oplossing die bovendien zelden volgehouden wordt.

Enkele tips om te besparen op energie

Toch zit er een mogelijke oplossing in de reeks. Energie bijvoorbeeld. Lampen kunnen vervangen worden door led verlichting. Toestellen zoals diepvriezer en wasmachine door zuiniger modellen. Een minimale investering om later extra geld over te houden.

Stap over en begin te besparen

Het tapijt dan toch maar uitstellen? Dat hoeft niet wat u kunt gemakkelijk overstappen naar een andere energieleverancier. Het kiezen van een nieuwe firma om in uw energiebehoeften te voldoen kan u heel wat geld opleveren. In deze markt schommelen de prijzen voortdurend. Goed vergelijken kan u mogelijk tot 450 euro op jaarbasis opleveren. Enerzijds zijn er de lagere prijzen bij concurrenten. Anderzijds, als nieuwe klant geniet u mogelijk van leuke promoties. Deze oefening jaarlijks herhalen brengt het gedroomde tapijt echt wel dichterbij. U kan deze buitenkans grijpen, mits een goed plan van aanpak. Ziet u door het bos de bomen niet? Overstappen energiemaatschappij is zeer gemakkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *