koeien vloerkleed

Koeienhuid vloerkleed

In bepaalde interieurstijlen zie je dit vaak terug, een koeienhuid vloerkleed. Het is de huid van een koe en heeft een specifieke vorm en kleur. Dit staat bijvoorbeeld mooi in een landelijk, scandinavisch, modern of industrieel interieur. Dit kleed kan een echte opvaller zijn in je inrichting. Ze zijn in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar. Het onderhouden van een koeienhuid vloerkleed is niet heel moeilijk, maar wel nodig. Zo gaat het kleed jaren mee. Je kan het kleed leuk stijlen in je interieur en het is nog eens duurzaam ook!

Stijlen van een koeienhuid vloerkleed

Een koeienhuid vloerkleed maakt je interieur echt af, het is een echte eyecatcher. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Van grote kleden van wel vier meter tot kleinere kleedjes van een meter. Een koeienhuid vloerkleed past in vele interieurstijlen, de kleuren zijn best natuurlijk en kunnen dus met allerlei stijlen gecombineerd worden. De kleden zijn er onder andere in het zwart, bruin, of met wit. Ze kunnen je interieur een warme sfeer geven of juist een stoerdere look. Het kleed kan natuurlijk op de vloer gelegd worden, denk aan bij de bank, salontafel of slaapkamer. Een andere plek dan de vloer kan ook, zoals aan de wand hangen of gedrapeerd op een stoel.

De diervriendelijkheid

Sommige mensen zullen misschien denken dat het zielig is om de huid van een koe op de grond te leggen. Dit is niet helemaal waar, want een koe wordt nooit geslacht om enkel de huid te verkrijgen. Een koeienhuid vloerkleed is dus een restproduct van de vleesindustrie. Eigenlijk is het dus een hartstikke duurzaam product, omdat het nu een tweede leven krijgt in plaats van weggegooid wordt. Uiteindelijk is het dus best diervriendelijk en niet zo zielig als je in eerste instantie misschien denkt. Je kan dus best een koeienhuid vloerkleed in huis nemen zonder je schuldig te hoeven voelen.

Vloerkleed kopen en onderhouden

Het kopen van zo’n vloerkleed kun je bij verschillende winkels doen. Er zijn gespecialiseerde winkels en webshops die dit verkopen, maar ook grotere woonwinkels. Als je een koeienhuid vloerkleed gaat kopen, is het slim om te kijken naar de echtheid van de huid. Wanneer je op zoek bent naar een echte koeienhuid, is het wel zo fijn als je dit ook daadwerkelijk koopt. De prijs van de koeienhuid is duur, maar toch goedkoop. Je krijgt wel waar voor je geld. Een koeienhuid is van nature dan wel slijtvast, maar dat betekent niet dat hij niet verzorgd hoeft te worden. Er zijn een aantal tips om het koeienhuid vloerkleed zo goed mogelijk te onderhouden. Het is aan te raden de huid met de haren mee te stofzuigen en om het kleed zo nu en dan uit te kloppen met de hand. Vlekken kunnen eerst afgedept worden met een vochtige doek, daarna kan eventueel nog met groene zeep schoongemaakt worden. Als laatste is het aan te raden het kleed soms even te bespuiten van een afstand met een plantenspuit, dit voorkomt namelijk uitdroging. Zo kun je zo lang mogelijk genieten van het vloerkleed!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *