De verschillen tussen PVC en laminaat vloeren

PVC of laminaat, het is lastig om het verschil tussen de twee soort vloeren te zien. Maar verschil is er wel, hier zetten we op een rijtje wat die verschillen nou zijn. 

De praktische verschillen tussen PVC en laminaat vloeren 

Zowel PVC als laminaat is tegenwoordig van hoge kwaliteit. Maar er zijn een paar praktische puntjes waar je de verschillen toch zult merken. Beide vloeren moeten gereinigd worden, maar bij laminaat moet je beter opletten. Bij het schoonmaken van laminaat moet je altijd voorzichtig zijn met het gebruik van water, water kan de laminaat vloer namelijk permanent beschadigen. PVC vloeren zijn dus makkelijker te reinigen. Maar bij PVC vloeren moet je voorzichtiger zijn met het verplaatsen/ slepen van meubels. PVC vloeren zijn namelijk zachter dan laminaat en daardoor niet volledig immuun voor beschadigingen.  

Is PVC of laminaat comfortabeler 

Laminaat is een dikker materiaal en is van een bijproduct van hout. Het is comfortabel om op laminaat te lopen en de schuimonderlaag maakt het warm om aan te raken. PVC vloeren zijn daarentegen harder en kouder onder de voeten. Dit wordt deels opgelost door een ondervloer, maar indien deze niet aanwezig is kan het wel koud zijn onder de voeten. PVC vloeren zijn dan wel weer stiller en absorberen meer geluid dan laminaat. 

Het prijsverschil tussen PVC en laminaat vloeren 

Er zijn een hoop kleine verschillen tussen PVC en laminaat, maar de prijs is zeker een van de grootste verschillen. Volledig afhankelijk van de kwaliteit die je kiest, zijn PVC vloeren goedkoper. Je kunt goedkoper laminaat vinden, maar de kwaliteit is dan ook minder dan dat van PVC vloeren. PVC vloeren zijn goedkoper in aanschaf, maar ook goedkoper om te plaatsen. Als je een linker- en rechterhand hebt kun je zelfs je eigen PVC vloer leggen met de handige kliksystemen van PVC vloeren. Het zelf leggen van je vloer is natuurlijk veel voordeliger en kost je dan alleen tijd.  

Wil je zelf kijken wat de verschillen zijn? Ga dan langs bij een specialist die jou hier alles over kan vertellen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *