Nieuwe kozijnen kopen? Ga voor kunststof!

Vraag jij je wel eens af wat nou het verschil is tussen kunststof- en houten kozijnen? Lees snel verder om erachter te komen waarom kunststof kozijnen de toekomst zijn. 

Wat kosten kunststof kozijnen? 

Wat kost dat? Dat is een vraag die iedereen stelt wanneer men begint over kunststof kozijnen. Wat het exact kost ligt aan de persoonlijke situatie. Maar wat wij je wel kunnen vertellen is dat kunststof een goedkopere grondstof is dan hout. Dat betekent dat de aanschafprijs van kunststof kozijnen lager is dan houten kozijnen. Ter indicatie kun je aanhouden dat de prijzen van kunststofkozijnen ongeveer 15% lager zijn dan de prijzen van houten kozijnen. Aluminium kozijnen zijn ook nog een optie binnen de kozijnenmarkt, maar aluminium kozijnen zijn ook gelijk de duurste van de drie. Aluminium kozijnen zijn ongeveer 20% duurder dan houten kozijnen. 

Ga je voor kwaliteit, dan ga je voor kunststof  

Kunststof kozijnen zijn te verkrijgen in allerlei soorten en maten. Wil je een kunststof kozijn met een hout of aluminium look? Het kan allemaal! Naast dat kunststof kozijnen er goed uit zien, zijn kunststof kozijnen ook erg praktisch. Kunststof kozijnen zijn namelijk erg brandveilig en inbraak veilig door de robuustheid van de kunststof. 

Levensduur van kunststof kozijnen vergeleken met hout 

De levensduur van kozijnen zijn vrijwel hetzelfde, behalve de levensduur van hardhout. Hardhout gaat gemiddeld 40 tot 75 jaar mee. Kunststof en zachthout kozijnen hebben een levensduur van 25 tot 50 jaar. Deze levensduur is echter niet zonder aandacht. Wanneer de kozijnen verwaarloosd worden dan zal de levensduur korter worden. In de volgende alinea kom je er achter waarom kunststof kozijnen prettiger zijn op gebied van onderhoud.  

Waarom kunststof kozijnen gewoon beter zijn 

Houten kozijnen worden tegenwoordig zo bewerkt dat ze behoorlijk wat kunnen hebben. Maar op gebied van onderhoud zal je ze toch eens in de zoveel tijd moeten verven omdat ze anders kans tot rotten hebben. Kunststof kozijnen daarentegen zijn veel makkelijker om te onderhouden. Wanneer je de ramen gaat wassen van je huis neem je de kozijnen even mee, sponsje met lauwwarm water er over en klaar. Dit is het enige onderhoud dat een kunststof kozijn nodig heeft. Door dus enkel je kunststof kozijn schoon te maken, gaat deze makkelijk de volledige levensduur mee. 

Mocht je er nog niet uit komen, dan kun je altijd contact opnemen met een kozijnen specialist

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *