beste vloersoort voor in je nieuwe slaapkamer

Dit is de beste vloersoort voor in je nieuwe slaapkamer!

Voor iedere kamer in je huis is weer een andere vloersoort het meest geschikt. Zo wil je in de keuken bijvoorbeeld geen tapijt hebben omdat er tijdens het koken vlekken en hete voorwerpen op kunnen komen. Maar hoe zit het eigenlijk met de slaapkamer? Wij leggen je in dit artikel uit wat de beste vloersoort is voor in je nieuwe slaapkamer! 

Optie 1: een harde vloer

De eerste optie die je hebt is een harde vloer. Voorbeelden hiervan zijn hout, PVC en laminaat. Het grote voordeel van dit soort harde vloeren is dat ze onderhoudsvriendelijk zijn. Er kan geen vuil in trekken, en ze zijn eenvoudig schoon te maken. Een nadeel is echter dat ze vrij koud aanvoelen. In je slaapkamer loop je dikwijls op blote voeten, bijvoorbeeld als je s ochtends op staat. Het is dan wel zo fijn om warme voeten te hebben! Ook voelen ze hard aan, wat minder fijn is dan een zachte vloer. 

Optie 2: tapijt

De tweede optie is een zachte vloer, of specifieker; tapijt. Een nadeel van tapijt is dat het iets lastiger is om schoon te maken. Echter voelt tapijt wel lekker warm en zacht aan voor je voeten! Ook vinden veel mensen dat tapijt wat ‘gezelliger’ staat in de slaapkamer.

Dus; wat is de beste optie?

Zowel een harde als zachte vloer heeft voor- en nadelen. Daarom is het moeilijk om één beste optie te kiezen. Onze persoonlijke favoriet is tapijt, maar smaken verschillen uiteraard! Weeg daarom af welke aspecten voor jou persoonlijk het belangrijkste zijn; ga je voor onderhoudsvriendelijk, of voor lekker zacht en warm aan je voeten? En wat vind je zelf de mooiste uitstraling hebben? 

Je nieuwe slaapkamer compleet maken

Met alleen een vloer is je nieuwe slaapkamer natuurlijk nog niet compleet. Het belangrijkste onderdeel van je slaapkamer is tenslotte je bed! Als je toch bezig bent met je slaapkamer te vernieuwen, kun je het net zo goed meteen goed doen. Kijk daarom voor de beste bedden, boxsprings en matrassen eens bij De Been slaapadviseurs!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *